Εικαστική Συνάντηση

Τον Αύγουστο του 2010 είχα την τιμή να με καλέσει ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Κουράκης  να συνεκθέσω μαζί με τον Ηρακλειώτη γλύπτη μετάλλων Γιάννη Τσιγκένη στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010 στην ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ. Η "ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" βορρά και νότου  άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στο φιλότεχνο κοινό της Κρήτης αλλά και τις 30.000 ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο που επισκέφθηκαν την έκθεση  καθ'όλη την διάρκεια των 15 ημερών που διήρκεσε.

Ο ενετικός ναός της  ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ αποτελεί ιστορικό μνημείο της πόλης του Ηρακλείου. Αποτελούσε  τόπο  ενταφιασμού για τους Δούκες της εποχης (1.200 μ.Χ.). Ο επισκέπτης μπορεί ακόμη να δει τα μνημεία τους στο δάπεδο τα οποία καλύπτονται με κρύσταλλο  για την καλύτερη προστασία τους.


Αυτός ο εκπληκτικός χώρος που προκαλεί δέος σε όποιον τον επισκεφθεί, έχει φιλοξενήσει έργα μεγάλων καλλιτεχνών όπως του EL GRECO (Δομίνικος Θεοτοκόπουλος).

 

Ανάμεσα στις εξέχουσες προσωπικότητες που παρακολούθησαν την έκθεση ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία του παγκοσμίου φήμης Ελληνα καλλιτέχνη και καλού μου φίλου  Κάρολου Καμπελόπουλου, ο οποίος ήρθε από το Παρίσι, όπου διαμένει τα τελευταία 50 χρόνια. Ο Κάρολος Καμπελόπουλος τιμήθηκε το 2008 από το δίκτυο ΑRTE  ως «ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ». 

                                                                                Φωτογραφίες: Άκης Μαυράκης