Βιογραφία


Γεννήθηκα στην Ξάνθη, την πόλη με τα χίλια χρώματα. Την κυρά και αρχόντισσα της Θράκης, κρατώντας ως αφετηρία, σημείο αναφοράς αλλά και μόνιμο ερέθισμα μέσα στην καρδιά μου, τις αποχρώσεις της Θρακιώτισσας γης. Ο ευλογημένος αυτός τόπος, ο γεμάτος χρώματα, αρώματα, ταμπεραμέντο και φυσιογνωμία, είναι ένα κομβικό σημείο συνάντησης πολιτισμών και παραδόσεων. Δεν είναι η βάση μου επειδή γεννήθηκα εδώ, αλλά γιατί αισθάνομαι ότι ανήκω εδώ. 

Ακολουθώ το χρώμα και το φως σε κάθε γωνιά του. Από νωρίς ερωτεύθηκα τα χρώματα και κείνα μου το ανταπέδωσαν και το ανταποδίδουν κάθε φορά που πιάνω το πινέλο στα χέρια μου. Ως αυτοδίδακτη ζωγράφος αναζητώ πάντα εμπνεύσεις ψυχής και τις καταθέτω στον λευκό καμβά. Το χρώμα βγαίνει πρώτα από την ψυχή μου και μετά από το σωληνάριο. Η αγάπη μου για την θάλασσα μ΄ έκανε να στραφώ και στην διακόσμηση ξυλόγλυπτων κορνιζών για καθρέφτες, με όστρακα, ξύλα και βότσαλα. Όλα αυτά τα δώρα της θάλασσας με άρωμα Αιγαίου, παντρεύονται αρμονικά μεταξύ τους. 

Μέσα από τα μάτια μου, συναισθήματα, άνθρωποι, μουσικές, ενώνονται άλλοτε τρυφερά κι άλλοτε με ένταση και μετουσιώνονται σε σχήμα και χρώμα. Η τέχνη ενώνει ανθρώπους και τόπους γιατί μιλάει απευθείας στις ψυχές κι αλλάζει τις κοσμοθεωρίες των ανθρώπων μέσα από χρώματα, σχήματα, μοτίβα κι εσωτερικά μηνύματα. Είναι αναμφίβολα ένας υπέροχος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου διαφορετικότητας καταγωγής, γλώσσας και κουλτούρας. 

Αισθάνομαι τυχερή και συνάμα περήφανη που το εργαστήριο μου βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή των Αρχαίων Αβδήρων Ξάνθης, πατρίδα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ. Η αύρα και η ενέργεια που εκπέμπει η περιοχή κάνει ακόμη πιο μαγική την ενασχόλησή μου αυτή.

-- Διοικητικό Προσωπικό στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης "Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ"
-- Μέλος του ομίλου UNESCO Ελλάδος ο οποίος και δημοσίευσε έργο της στο ημερολόγιο του 2010.
-- Μέλος στην Φιλανθρωπική Οργάνωση "Daughters of Penelope" (AHEPA)
-- Υπεύθυνη Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων ΝΟΔΕ Ξάνθης
-- Υπ.Περιφερειακή σύμβουλος του συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.(2010)
-- Mέλος στον Διεθνή Οργανισμό ACTION AID υποστηρίζοντας τον θεσμό της αναδοχής παιδιών από τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.
-- Συντονίστρια Ελλάδας Εκδηλώσεων και Μ.Μ.Ε. των Διεθνών Βραβείων "GIUSEPPE SCIACCA" με έδρα την Ρώμη.(2012)
(Διεθνής Ένωση «Άνθρωπος και Κοινωνία" - Premio Internazionale "Giuseppe Sciacca"-Associazione Internazionale "Uomo e Società") με έδρα το Βατικανό υπό την εποπτεία της Ευρωπαικής Ενωσης και της Ευρωπαικής Επιτροπής.
-- Μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΕΘΝΩΝ
-- Mέλος στην παγκόσμια οργάνωση ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.
-- Δραστηριοποιήθηκε στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στο 1ο Σύστημα και μετέπειτα στο 2ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Ξάνθης .
-- Εχει ασχοληθεί ενεργά στο παρελθόν με τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές.
-- Ιδρυτικό στέλεχος και αρχηγός των ΜΑΖΟΡΕΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
της Θρακικής Θεατρικής Σκηνής.
-- Ιδρυτικό στέλεχος στο ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.