Κριτικές - Εντυπώσεις

Λεόντιος Πετμεζάς  (Ιστορικός Τέχνης)

Eννοιακές συλλήψεις  με παρεμβάσεις, σωματογραφίες , προσωπογραφίες,  νεφελώματα, εκλεκτιστικά ιδεογράμματα και σχηματικές αναπλάσεις με έντονη  χρωματική υφή!

Tsigenis Yiannis (γλύπτης μετάλλων)

Αυτό που βλέπω πάντως είναι μια αυτόματη εικαστική γραφή, όπως θα την ονειρεύονταν οι σουρεαλιστές, που θέλησαν κάποτε να ενώσουν το ψυχικό βάθος με το εικαστικό βλέμμα και το ζωγραφικό χέρι, παραμερίζοντας τη λογική. Βλέπω ένα πινέλο που χορεύει με το ντούπου-ντούπου μιας σφριγηλής νεανικής καρδιάς, στον αρχέτυπο ρυθμό που κανένας μας δεν θα ήθελε ποτέ να ακούσει αλλαγμένο, σαν ένα ζωγραφικό ταμ-ταμ που μετατρέπει το απλό καθημερινό θέαμα σε χρωματικές ζούγκλες παλλόμενες, εύρωστες, σφριγηλές!!!

Κώστας Παπαηλίας ( συγγραφέας- δημοσιογράφος)

Όταν η Τέχνη γίνεται «απαύγασμα» τελειότητας στα χέρια μιας μοντέρνας Καρυάτιδας .Πιάνεις όλα τα υπόκοφα φάσματα της ανθρώπινης ψυχής. Τα διυλίζεις σε φωτεινούς προορισμούς με ένδοχα τέλη και τα επαναφέρεις αναγεννημένα και αποκρυσταλλωμένα με μία υφή παγανιστικής ψυχής. Χάνεσαι από το χρώμα και από την αίσθηση του αέρινου και των αόρατων πτυχών που θροίζουν! Θα ήθελα να ήμουν στο μυαλό σου να δω τι σκέφτεσαι όταν δημιουργείς. Κάτι πολύ φωτεινό σίγουρα!

Κάρολος Καμπελόπουλος (ζωγράφος-γλύπτης)

Είσαι μεγάλη καλλιτέχνης. Είναι όλα πρωτότυπα με τρομερά χρώματα και καλλιτεχνική έννοια .

Μανώλης Αγγελάκας (πρ.Ευρωβουλευτής)

Φιφή, εντυπωσιασμένος από το ταλέντο σου και την Ελληνικότητα των έργων σου, εύχομαι να είσαι πάντα δημιουργική και να εκπέμπεις την ίδια λάμψη και ομορφιά.

Δημήτριος Στεργίου Καψάλης (Δήμαρχος Πεντέλης)

Επισκέφθηκα σήμερα 10-6-2012 το περίπτερο της κυρίας Φιφής Χατζηστόικου που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 10ο Φεστιβάλ των Εθνών στην πόλη μας την Πεντέλη και αισθάνθηκα υπερήφανος ως Έλλην για τα έργα της και εντυπωσιάσθηκα από τις δημιουργίες της.

Κατερίνα Αλεξοπούλου (Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού)

Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τα έργα σου στη Δημοτική πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού. Πάντα χαμογελαστή και δυναμική! Με πολύ αγάπη!

Χρυσάνθη Τσίντζουρα (Αγιογράφος-Υπεύθυνη Δημ.Πινακοθήκης Ψυχικού)

Μπράβο Φιφή. Πάντα χρώμα , αγάπη και φαντασία να είναι η ζωή και τα έργα σου. Πάντα με όμορφους κόσμους και εικόνες. Χάρηκα που σε γνώρισα!

Ιωάννης Κόντης (Υποστράτηγος ε.α.)

Αισθάνομαι ιδιαιτέρα τιμή και χαρά για την μεγάλη σου επιτυχία. Είμαι υπερήφανος που γνώρισα μία μεγάλη Ελληνίδα, με καθάρια ψυχή,
μία αξιόλογη καλλιτέχνιδα, ΕΣΕΝΑ, που με την σοβαρή, αξιόλογη και ουσιαστική της παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Πατρίδας μας, εν μέσω μάλιστα και ξένων αποστολών καλλιτεχνών, λαμπρύνει και αναβιβάζει τον πολιτισμό στα εικαστικά δρώμενα, δοξάζει την Ελλάδα, τιμά την λεβεντογέννα Ξάνθη και ευρύτερα την Θράκη μας, τιμά και κάνει περήφανους όλους όσους την αγαπούν και την γνωρίζουν, όλους τους Έλληνες και όχι μόνον. 
Εύχομαι να έχεις πάντοτε μεγάλες επιτυχίες, και να απολαμβάνεις την ζωή.
Επίσης αισθάνθηκα πολύ μεγάλη χαρά για την επάξια πρόσκληση και παρουσία σου στην εθνική εορτή της φίλης Χώρας του Κουβέϊτ. Γνωρίζω καλώς ότι πάντοτε προσκαλούνται προσωπικότητες στις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις. Δέξου τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια. Είμαι υπερήφανος που σε γνώρισα. Είσαι μία υπέροχη Ελληνίδα, μία αξεπέραστη Θρακιώτισσα, μία μεγάλη εικαστική καλλιτέχνης! Συγχαρητήρια επίσης ανήκουν στους Γονείς σου και τους Δασκάλους σου που διαπαιδαγώγησαν μία προσωπικότητα σαν την δική σου. Αιέν Αριστεύειν!!!Με αγάπη και τιμή.

Kώστας Τσιμάρας (Δ/ντης Ν.Δ.)

Άψογη. Συγχαρητήρια!

Γρηγόρης Καραχάλιος (Τμηματάρχης Μέσης Ανατολής Υπουργείου Εξωτερικών)

Συγχαρητήρια. Χαίρομαι που έχω μία τόσο όμορφη και ταλαντούχα φίλη όπως εσύ!

Raed Al Rifai (Πρέσβης του κράτους του Κουβέιτ)

I am very impressive  by your creativity. Keep up the beautiful work.

Γεώργιος Παυλίδης (τ.Νομάρχης Ξάνθης)

Η τέχνη και η ζωγραφική της Φιφής Χατζηστόικου προσδίδουν άλλες διαστάσεις σ΄ ένα χώρο ανάδειξης του κρασιού. Χρώματα, μηνύματα, αισθήματα που αναδεικνύουν προβληματισμούς και την δύναμη της πνευματικής διάστασης. Θερμά συγχαρητήρια Φιφή.

Εύα Τσακίρη (τ.Δήμαρχος Αβδήρων)

Με συγκίνησε όλη σου η προσπάθεια. Είσαι ολόκληρη ένα παγώνι όπως ο ιδιαίτερος πίνακάς σου. Ευχές για ότι επιθυμείς. Με ιδιαίτερη αγάπη η φίλη σου.

Γεώργιος Παυλακάκης (τ.βουλευτής)

Όταν το συναίσθημα είναι συνδεδεμένο με τον ρεαλισμό αλλά δεν αρκείται σ΄αυτό και εκτείνεται στον χώρο της απεραντοσύνης κινούμενο με τα μάτια της φαντασίας και προσπαθεί να βρει την έκφρασή του με την τέχνη, τότε και η τέχνη βρίσκει την δική της διάσταση. Την διάσταση του δημιουργού της. Η δική σου τέχνη είναι μεγάλη. Συγχαρητήρια με εκτίμηση και αγάπη!

Βασίλειος Τσολακίδης (Δήμαρχος Αβδήρων)

Όταν συναντιέται η τέχνη του κρασιού με την καλλιτεχνία  δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι υπέροχο. Μπράβο και συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας.

Μουσαβί (μορφωτικός ακόλουθος Ιράν)

Τα έργα σας είναι πολύ όμορφα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία για να δημιουργήσεις τέχνη που εδραιώνει την ειρήνη για όλο τον κόσμο.

Ευαγγελία Βλυσσίδου-Λεονταρίδου (καθηγήτρια Πανεπιστημίου-Πρόεδρος Συνδέσμου φιλίας των Εθνών)

Πίνακες που πραγματικά σε εμπνέουν για όμορφα πράγματα. Εύχομαι πάντα επιτυχίες. Το αξίζεις! Με αγάπη!

Μαρία Χομπίτη (σύμβουλος δημοσίων σχέσεων- δημοσιογράφος – κοινωνιολόγος)

Θερμότατα συγχαρητήρια. Με λόγια δεν μπορώ να εκφράσω την Θεία Ελληνική έμπνευση της Φιφής, που η ίδια μαζί με τα έργα της είναι η τέλεια έκφραση του Ελληνικού Κάλους.

Σταματία Γαβριηλίδου

Και η πιο στείρα φαντασία μπροστά στους πίνακές σου πιστεύω θα ενεργοποιηθεί!

Ιωάννης Αλεξόπουλος

Αν υπάρχει το άλλο μισό της τέχνης σίγουρα βρίσκεται στα εκθέματα της Φιφής Χατζηστόικου.

Ασπασία Τσαλαπάτα

Από την γη του Ορφέα μας έφερες την μουσική της τέχνης με άρωμα και φύση.

Νικηφόρος Καρέλης (φοιτητής Νομικής)

Ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό το υπέρλαμπρο θέαμα που μας πρόσφερες απόψε 10-6-2012 εδώ στην Πεντέλη. Η τέχνη σου μας μάγεψε. Άλλωστε η τέχνη που πρεσβεύεις είναι η ανωτέρα των τεχνών. Τέχνη εστί ομορφιά, ομορφιά εστί αλήθεια, αλήθεια εστί ανωτερότητα.

Ιωάννης Βλαζάκης (Εικαστικός Εραλδικής Τέχνης)

Πολλά πολλά συγχαρητήρια για τα υπέροχα έργα σου! Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και καλές μελλοντικές επιτυχίες! Καλή δύναμη στο υπέροχο και δύσκολο έργο σου.

 Μαρία Παπαδή (Δημοσιογράφος)

Φιφή μου να είσαι πάντα δημιουργική και αισιόδοξη γιατί η τέχνη είναι το οξυγόνο μας ειδικά σ΄αυτούς τους φοβερούς καιρούς .

Χρήστος Βασιλόπουλος (Ηθοποιός)

Τα χρώματα στους πίνακές της είναι ζωντανά, θαρρείς θα ξεπηδήσουν από τον καμβά οι ήρωες και θα σου κάνουν παρέα! ΖΩΝΤΑΝΑ!!!Αυτή είναι η μαγική λέξη για το ταλέντο της Φιφής. Καλή συνέχεια, συγχαρητήρια!

Απόστολος Δανδαλίδης (φωτογράφος)

Φωτογραφίζοντας τα έργα της Φιφής διαπίστωσα πως με κανέναν τρόπο δεν μπόρεσα να αντιγράψω φωτογραφικά την αυθεντικότητα. Μπράβο Φιφή!

Οδυσσέας Βουρβουκέλης (οινοποιός-ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ)

Ιδιαίτερα χαρούμενος που φιλοξενήσαμε τις δημιουργίες μιας υπέροχης γυναίκας κει εικαστικού στον χώρο μας . Ομόρφυνε με την παρουσία και τα έργα της ακόμη περισσότερο. Σου εύχομαι Φιφή μου να συνεχίσεις να δημιουργείς πρώτα απ΄όλα για σένα  (για να αποτυπώνεις τον χαρακτήρα σου στα έργα σου) και μετά για τους άλλους. Αυτό διέκρινα σε σένα από την πρώτη στιγμή που σε γνώρισα και αυτό είναι το μεγαλείο σου. Τέλος να σου ευχηθώ κάποια στιγμή να δημιουργήσεις τον δικό σου χώρο (αυτό που πραγματικά λαχταράς). Έναν δικό σου χώρο που θα κοσμείται από αυτές τις υπέροχες Δημιουργίες. Φυσικά θα είσαι πάντα (μα πάντα) ευπρόσδεκτη στο Κτήμα μας με πολύ αγάπη και εκτίμηση.

Γιώργος Γαμπιεράκης (Σύμβουλος Επικοινωνίας)

Ζωντανά, υπέροχα, αισθαντικά τα έργα της Fifis, μια εικαστική χρωματική προσέγγιση που αγγίζει ανάλαφρα την ψυχή και τις αισθήσεις μας ... Πάντα γλυκειά, με χρώματα, ταξίδια απόδρασης, όνειρα διαφυγής....Συναίσθημα, αισιοδοξία, μαγεία...
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!

Restrepo Sánchez Juan Claudio (Ζωγράφος)

Υour beautiful work is clear proof of your great style and good taste!Your art is beautiful for its beautiful colors, a great composition, but more interesting is your technique and great imagination !

Πελαγία Ανδρουλάκη (interior designer)

Όλες αυτές τις ημέρες ομόρφυνες την πόλη μας με τα έργα σου αλλά και με τον ακέραιο χαρακτήρα σου. Συνέχισε να δημιουργείς με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό. Με την έκθεσή σου αυτή στην «Βασιλική του Αγίου Μάρκου» εντυπωσίασες τους πάντες προς έκπληξη και απογοήτευση μερικών. Σε θεωρώ φίλη μου μια μέλος της οικογένειας μου. Σε ευχαριστώ που έμεινες σπίτι μου. Σ αγαπώ πολύ!!!

Κατερίνα Μαυρομάτη

Το μεγαλείο της ψυχής σου καθρέφτης στα έργα σου. Πάντα δίπλα σου!

Τάσος Ζήσης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής)

Φιφή μία και μοναδική. Έβγαλες το ταλέντο σου. Άστο να πάει…

Χρήστος Λασπίδης (ζωγράφος)

Η έκφραση των σχεδίων και η αρμονία των χρωμάτων δείχνουν την ευαισθησία του δημιουργού. Συνέχισε με τον ίδιο ζήλο και φαντασία για να μας εντυπωσιάζεις. Συγχαρητήρια!

Όλγα  Θεοδωρακέα

Μαγικές εικόνες με πλούσια χρώματα. Οι ζωγραφιές σου με μάγεψαν και άφησαν την φαντασία μου ελεύθερη. Πάντα γερή κι ευτυχισμένη να μας ταξιδεύεις και να μας μαγεύεις . 

Ελλη Αμοιρίδου

Τα διαμάντια μωρό μου λάμπουν ότι κι αν κάνουν! Συγχαρητήρια. Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Μιχάλης Αμοιρίδης (πολιτικός μηχανικός)

Το ταλέντο, οι ιδέες η επιμονή αλλά και το όραμά σου, καταλήγουν στην θαυμάσια αυτή συλλογή έργων σου που εκθέτεις. Εύχομαι δημιουργική συνέχεια και επιτυχίες.

Μητσικάρης-Χατζηπαναγιώτου

Οι ζωγραφιές σας είναι μαγικές, σε ταξιδεύουν μακριά. Συγχαρητήρια και να συνεχίσετε να δημιουργείτε για να απολαμβάνουμε τον φανταστικοί κόσμο που μας προσφέρετε!

Mothusi Sejakgomo (Ζωγράφος)

Way, way, too cool! awesome! original and unique. Ι like your work a lot.

Hyeronimus Rojapiel (Ζωγράφος)

Βeautifull.. your expressions are very strong... you got a galaxy inside your paints

Aris Assariotakis (Ζωγράφος, γλύπτης)

Αυτοματικές γραφές ,ζεστά σούπερ ιμπρεσιονιστικά χρώματα και ισορροπία!

Daniela Scarel (ζωγράφος)

Se sei autodidatta.... hai mmmmmolto talento!!! bravissima!!!

Αθανάσιος Σαραντόπουλος

Ιδιαίτερης αισθητικής δημιουργία, μεταλλικοί χρωματισμοί σε ζωντανούς τόνους δημιουργούν αίσθηση κίνησης συνηθισμένη από εσένα σε κάτι τέτοιο Φιφή μου απλά σου φωνάζουμε μαζί, συνέχισε!!!

Τάκης Φαβιός

Υπάρχει καταπληκτική σχέση με το χρώμα
που καταργεί τη φόρμα, σχεδόν την ξεπερνά
κι αυτό είναι Θείο δώρο και αγωνία κάθε ζωγράφου
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΙ!!!

Bahar Akı

Μια πολύχρωμη προσωπικότητα τι άλλο θα μπορούσε να παρουσιάσει? Μόνο θαύματα. Είναι υπέροχα καλή μου, ξέρεις πραγματικά να παίζεις με τα χρώματα και να τα συνδυάζεις τέλεια μεταξύ τους. Συγχαρητήρια!!!!

Περικλής Χονδρός (Ζωφράφος)

Συγχαρητήρια. Τα συναισθήματα της ψυχής σου, αποτυπώνονται πάνω στους πίνακές με τα φανταστικά χρώματα. Τυχερή η Ξάνθη που έχει ένα καλλιτέχνη σαν και σένα.

Σταμάτης Χατζηευσταθίου (Μουσικός)
Συγχαρητήρια, συνέχισε με την ίδια συνέπεια και οδηγό το ταλέντο σου!

Wolfgang Schicker
You are a very interesting Person and a fabulous Art painter.... Respect
!!!

Ελένη Παπαρεκάρη
Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που εκφράζονται με τόσα συναισθήματα και έχουν μεγάλο μεράκι για δημιουργίες ψυχής, πόσο μάλλον στα χρόνια μας που είναι μαύρα!! Συνέχισε με πάθος γιατί είσαι καταπληκτική!!

Mehdi Yazdi
Your paintings are full of feeling and spirituality.
I like your art wor
k!

Nueva Didactica

TE FELICITO POR TU MIRADA..TU PINTURA ES MARAVILLOSA, LLENA DE EXPRESIVIDAD Y UN MUNDO INTERIOR MUY BELLO. FELICITACIONES

Toby Garrard (ζωγράφος)

All of your work is so passionate! I love it~ Full of  life and sometimes mystery.......

Jorge Gonzalez (ζωγράφος)

I love your art ,I find it very interesting. Me gusta mucho tu arte lo emcuentro muy interesante!!!

Mirosław Pilarz (ζωγράφος)

Your painting is very interesting and fresh!

Ανδρέας Μαθιόπουλος (Γεωλόγος)

Συνδυασμός ομορφιάς, νεωτερισμού και συναισθήματος! Είναι δημιουργίες που εκπέμπουν κάτι το παράξενα ωραίο και φυσικά, ελκυστικό! Κάτι που αγγίζει! Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!

Amit Makwana (ζωγράφος)

Βeautiful...such a lovely exploration...great work...

Marina Dranishnikova (Σχεδιάστρια μόδας)

Τα μάτια μας καμιά φορά βλέπουνε περισσότερα από ότι έχει ένας πίνακας, αλλά όλη την ενέργεια και την σκέψη που έχει μέσα!!!! Είναι απίστευτο πως βλέπεις αυτόν τον κόσμο.!!!!! Πανέμορφα!!! 

Δέσποινα Νεραντζίδου

Τα χέρια σου έχουν τόση δύναμη, όσο και η ίδια σου η ψυχή! Χιλια μπραβο!!!

Ελένη Κίτσου

Ο εσωτερικός κόσμος σου Φιφή μου, είναι φωτεινός και λαμπερός!!!
Σου εύχομαι με την αγάπη σου για την Τέχνη, να μας εκπροσωπείς σε όλο τον κόσμο...!!!

Eric Tallarida (ζωγράφος)

 Tu a un super album dis donc !!! j'aime beaucoup....je vais aller y faire un tour pour voir de plus près tes oeuvres  j'aime beaucoup celui là... des vagues de formes avec de superbes couleurs !!!!... il y a un truc en bas de la toile qui est posé sur la toile...c'est normal ou pas ???? 

Vasilis Pappas (Πλοίαρχος) 

 El Greca μου, μέσα από την πανδαισία των χρωμάτων, των πινάκων σου, βγάζεις όντως την ψυχή σου!!!

Giorgio Alluzzi (ζωγράφος) 

Εlegante raffinato estremamente bello!!! 

Zeineldin Aly

I don’t know why this colors attracts me so deeply.  I feel just happy when I see it , nice one ! 

Χρυσούλα Γρηγοράτου

Ζει η Ελλάδα μας ? Ζει και βασιλεύει μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό, τις αξίες μας και τους ανθρώπους που τα υπηρετούν όλα αυτά. Ανθρώπους σαν εσένα. Καλή δύναμη στο έργο σου! 

Μανώλης Βουτυράκης

Έχω την εντύπωση , οτι γεννήθηκες με τα γονίδια σου γεμάτα χρώματα και με φαντασία σου να καλπάζει στο χώρο των εικαστικών !!! Συγχαρητήρια !!!! 

Παναγιωτάκης- Γιωργάκης Μονδρινός

Οι καλλιτεχνικές σου δημιουργίες έδωσαν στον χώρο άλλο «αέρα». Αέρα ξεχωριστό όπως είσαι κι εσύ. Να μας χαρίζεις πάντα τέτοια όμορφα έργα. Μπράβο θεία Φιφή.  Σ΄αγαπάμε!!!

Γιώργος – Σούλα Τζούκα

Σ΄ έναν απολαυστικό χώρο γεμάτο μυρωδιές και αισθήσεις η  Φιφή πρόσθεσε κάτι ακόμη. Την ίδια την ψυχή της. Το αποτέλεσμα φυσικά μοναδικό. Μπράβο Φιφή ευχόμαστε  πάντα τα καλύτερα!

Ευδοκία Κίτσου

Όλα  τα καλά ο Θεός τα χάρισε σε σένα.  Εύχομαι να σου χαρίσει χρόνια καλά. Καλότυχη, καλόμοιρη. Η Νονά σου.

Ιωάννης-Ελένη Χατζηστόϊκου

Καμαρώνουμε πολύ για σένα Φιφή μας !